pogosta vprašanja (faq)

A je KIŠ posebna salama?

Ne, Klub idrijskih študentov je le eden izmed 56 študentskih klubov, ki delujejo po različnih občinah v Republiki Sloveniji, in so združeni pod Zvezo študentskih klubov Slovenije.

A jaz tudi smem biti član?

Seveda, če si dijak, dijakinja, študent ali študentka s stalnim prebivališčem v upravni enoti Idrija. Potrebuješ le še originalno potrdilo o šolanju za tekoče študijsko leto in pristopno izjavo.
Članstvo v klubu je brezplačno!

A KIŠ res dobi denar zato, ker sem jaz član?

Klub idrijskih študentov svoj delež pogače prihodkov iz koncesijskih dajatev dobi zato, ker kontinuirano deluje in Študentski organizaciji Slovenije redno izroča podatke o svojem poslovanju (finančno in vsebinsko poročilo). Seveda pa sredstva dobi za to, da jih porabi za delovanje v prid študentov z območja upravne enote Idrija (občina Idrija in občina Cerkno). Od tega mora letno imeti 15% študentov za svoje člane.

A nam KIŠ zato ponuja zastonj prireditve, da potem dobi še več denarja?

Ne, denar se med študentskimi klubi ne deli na »glave« članov, pač pa glede na velikost in število študentov v njegovi upravni enoti.

A sodelovati pa ne smem pri projektih in pomagati na prireditvah?

Ne, to pa ne. KIŠ je zaprta organizacija in ne sprejema nikakršnih idej in predlogov navadnih smrtnikov. V kolikor imaš še vedno pogum, da bi pristopil k KIŠu kot aktivist in skupaj z nami soustvarjal program namenjen mladim in mladim po srcu, piši na info@klub-kis.si!