FESTIVAL ČIPKARIJA

Promo Bela, 30. 7. 2022

V Idriji skoraj vsak pozna pregovor: »Idrca je mrzla, Bilca pa še bel!« Tudi vsak Idrijčan se je že kdaj kopal na Lajštu, igral odbojko na mivki in pil pivo, ki ga je reka tako lepo ohladila. Zato smo se odločili, da moramo v takem raju na Zemlji, če se lahko tako izrazimo, organizirati tudi delček naše Čipkarije. Letos se piše že šestindvajseta.

V soboto, 30. 7., vas tako vabimo, da se z nami podružite na prvem dogodku Festivala Čipkarija. S ponosom lahko rečemo, da se bo našlo nekaj za vsakogar.

Tisti bolj športni tipi se boste lahko pomerili v odbojki na mivki. Potekala bo v  tričlanskih ekipah, zastopanost po spolu ni pomembna. Prispevek znaša 5€/ekipo in ga poravnate na dan dogodka. Prijave zbiramo do 27. 7. preko obrazca: https://forms.gle/kAkXRKhYDcEnE3uz7. Prijavljene ekipe boste pred dogodkom prejele mail z vsemi potrebnimi informacijami. Zmagovalna trojka bo prejela darilni bon v višini 100€ pri Soča Rafting v Bovcu za nepozabno adrenalinsko doživetje.

Tisti sicer športni tipi, ki vam je v teh časih prevroče za igranje odbojke, se boste lahko pomerili v beerpongu. Potekal bo v parih, predhodne prijave niso potrebne. Zmagovalec prejme plato pira – saj veste, da mešati ni pametno.

Tisti glasbeni navdušenci, ki vam šport ne leži, ali pa športniki, ki boste čakali na naslednjo igro, se boste lahko odpočili ob poslušanju Duo jaje. Za vas bomo pripravili ležalnike, da bo vzdušje kar se da sproščeno.

Seveda pa nismo pozabili niti na prevoz – varnost je na prvem mestu. V Idrijsko Belo se lahko odpravite s kolesom ali z avtobusom. Vozni red najdete na povezavi: https://www.geopark-idrija.si/vozni-red-avtobusa-idrija…/. Prevoz nazaj do Idrije za osebe (in kolesa) pa organiziramo mi. Lahko se pripeljete tudi z avtomobilom, a ne pozabite plačati parkirnine in poskrbeti za odgovorno ravnanje voznika/voznice (beri: njemu/njej odsvetujemo sodelovanje na beerpongu).

Ulet, ne bit čipka! 😊